Dentegris

blog-image03

Dentegris


Dentegris biomaterijali izrađeni su u Njemačkoj s velikom preciznošću i proizvedeni prema najvišim industrijskim standardima. Godine stručnosti u kombinaciji s visokokvalitetnim inovacijama osigurali su da Dentegris korisnici uvijek budu u toku i imaju moderan sustav biomaterijala u svakodnevnoj primjeni, što odgovara najnovijim trendovima u dentalnoj medicini.

 

Najprodavaniji proizvodi:

 

 

CompactBone® B. je vrlo pouzdan materijal goveđeg porijekla. Mineralni sastav, fizička, kemijska i biološka svojstva, a posebna hidrofilne površine nalikuju osobini ljudske kosti. Jedinstveno siguran proces proizvodnje visoke temperature uklanja sve organske komponente te sprječava imuni odgovor. CompactBone B. je 100% BSE-free i ne sadrži proteine. Može se koristiti u kombinaciji sa autolognom kosti i drugim biomaterijalima, te se koristi za sve augmentacijske tehnike u implantologiji ,parodontologiji te oralnoj i maksiofacijalnoj kirurgiji.

 

BoneProtect® spužvica stabilni je hemostipitski materijal izrađen od prirodnog kolagena. Hemostipski učinak kolagena je dobro poznat i povezana je s adhezijom trombocita na vlakna kolagena. Navedeno dovodi do agregacije trombocita i otpuštanje faktora koagulacije, koje započinje kaskadu koagulacije i iniciraju hemostazu. BoneProtect® spužvica nudi funkciju barijere za 2-4 tjedna. Proizvod odlikuje brza resporpcija kroz enzimsku razgradnju i stabilna je nakon rehidracije. Koristi se za regeneracije manjih defekata u implatologiji, ekstrakcijskih ranarane, zaštita membrane kod sinus lifta. Koristi se u maksifacijlanoj kirurgiji kao i kod parodontnih koštanih defekata.

 

BoneProtect® Cone je resorbilna membrana koja pomaže u procesu zacjeljivanja rana. Oporavak nakon uklanjanja zuba karakterizira formiranje i sazrijevanje krvnog ugruška i zatim infiltriranjem fibroblasta zamjenjuje zgrušava i konačno uspostavlja privremenu matricu koja omogućava formiranje novog koštanog tkiva. BoneProtect® Cone nudi jednostavan, vrlo biokompatibilni i predvidiv koncept lječenja. Resporpcije traju oko 2-4 tjedna, lako se nanosi, održava integritet u prisutnosti krvi i tijekom primjene. Koristi se u implantologiji, parodontologiji i maksiofacijalnoj kirurgiji.

 

BoneProtect® membrana je prirodna kolagena traka izrađena od svinjskog perikardijalnog tkiva, posebno razvijenog i proizvedenog za regeneraciju zubnih tkiva. BoneProtect® membrana je spoj jednostavnog korištenja i prirodnih biomehaničkih svojstava za izvanrednu terapeutske sigurnost i uspjeh. Zahvaljujući jakim prirodnim svojstvima umrežavanja tkivo ima dugoročnu funkciju adekvatne barijere. Fini proizvodni proces zadržava sva prirodna svojstva perikarda. BoneProtect® membrana ima karakteristike prirodnog mekog tkiva. Odlikuje se dugotrajnom funkcijom, vrijeme resorpcije 12-24 tjedana. Jednostavna je za rukovanje, biokompatibilna i stabilna. Koristi se u područjima implantologije, parodontologije i oralne kirurgije.

 

BoneProtect®Guide je umrežena kolagena membrana. Zbog grube i porozne strukture trodimenzionalnog kolagena, kontrolira zacjeljivanje rana u kombinaciji s vođenom regeneracijom kosti i tkiva te postiže optimalne rezultate liječenja. Tijekom procesa regeneracije BoneProtect® Guide nudi potrebnu zaštitnu funkciju uravnoteženu s kontroliranim vremenom resorpcije bez upalnih reakcija mekog tkiva. Meko tkivo oko BoneProtect® Guide obično se liječi bez ikakvih problema. Biološka struktura površine BoneProtect®Guide sprječava urastanje mekog tkiva, omogućuje stanicama i krvnim žilama penetraciju i brzu integraciju u okolno tkivo. Ova jedinstvena biološka funkcija pruža savršen temelj za ozdravljenja tkiva. Vrijeme resporpcije 8-12 tjedana, sprječava invaziju stanica gingive, jednostavan za rukovanje, može se koristiti u mokrom i suhom stanju, ne lijep se kad je mokar. Koristi se u području implantologije, oralne kirurgije, parodontologije i maksilofacijalne kirurgije.

 

MucoMatrixX® je kolageni matriks tkiva dobiven od životinjskih dermisa koji prolazi kroz nekoliko koraka procesa čišćenja i uklanja sva potencijalna odbacivanja tkiva komponenti iz dermisa. Navedeno rezultira u 3-dimenzionalni stabilnu matricu koja se sastoji od kolagena i elastina. MucoMatrixX® podržava revaskularizaciju i brzu integraciju mekih tkiva. Nudi sigurnu alternativa autolognom vezivnom tkivu kod kod mnogih indikacija za transplantaciju mekih tkiva. Vrijeme resorpcije je 6-12 mjeseci, rapidna revaskularizacija i integracija, zamjena mekog tkiva bez nepčanog transplantata. Koristi se za prekrivanje korijena, augmentaciju mekih tkiva, nadomještanje mekih tkiva u kombinaciji s regeneracijom tkiva i kosti.